9 σημεία που πρέπει να προσέξετε για να αγοράσετε τη μοκέτα που σας ταιριάζει.

Η αγορά μιας  μοκέτας είναι μια λιγότερο συχνή αγορά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαραίτητη εμπειρία για την επιλογή της ανάλογης για τις ανάγκες κάθε χώρου ή χρήσης. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο τελικό της κόστος. Μια φθηνή, κακής ποιότητας μοκέτα, ακατάλληλη για τη χρήση που θέλετε, θα κοστίσει, τελικά, αρκετά παραπάνω από όσα δώσατε για την αγορά της, επειδή θα χρειαστεί να την αλλάξετε πολύ συντομότερα.
 
Συνήθη προβλήματα που προκύπτουν από μοκέτες κακής ποιότητας:
•  Το πέλος της μοκέτες “κάθεται".
•  Αποχρωματίζεται γρήγορα.
•  Το πέλος της μοκέτας είναι πολύ αραιό
•  Φαίνονται οι ενώσεις κατά την τοποθέτησή της.
•  Δεν καθαρίζουν όπως θα έπρεπε.
 
Υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε μια μοκέτα:
 
1.    Πρέπει να αποφασίσετε ποια θα είναι η χρήση που θα έχει. Θα είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να κάνετε μια ανακαίνιση ή θα είναι μέρος μιας τελικής διακόσμησης που θα διαρκέσει στο χρόνο;
2.    Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα, πριν αγοράσετε την τελευταία λέξη της μόδας σε σχέδια ή σε χρώματα. Δείτε εάν η μοκέτα ταιριάζει στο decorτου χώρου σας. Πάρτε το δείγμα μαζί σας για να δείτε αν το χρώμα της μοκέτας παραμένει το ίδιο στο φωτισμό που έχετε. Μπορεί να εκπλαγείτε από τη διαφορά.
3.    Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το ποσό που θα δαπανήσετε για την καινούργια σας μοκέτα, όμως μια πρώτη συμβουλή είναι να μην "τσιμπάτε" σε "καλές" τιμές. Πολλές φορές κάτι καταλήγει να είναι ακριβότερο, στο τέλος - εάν και φθηνότερο στην αρχή- όταν αναγκαστείτε να το πληρώσετε δεύτερη φορά.
4.    Αφού επιλέξετε τη μοκέτα, πάντα να ζητάτε από τον ειδικό να έρθει για προμέτρηση στο χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τα ακριβή μέτρα που θα χρειαστείτε. Αυτή η υπηρεσία δεν έχει κάποιο κόστος για εσάς πριν, θα έχει όμως μετά, εάν τα μέτρα είναι λάθος.
5.    Αν η μοκέτα είναι για παιδικό δωμάτιο, προσέξτε να είναι μαλακή και πυκνή για να αποφευχθούν τραυματισμοί.
6.    Μοκέτες θα βρείτε να πωλούνται σε πολλά σημεία. Εμπιστευτείτε το σημείο που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας και θα σας δώσουν λύσεις.
7.    Σε χώρους συχνής χρήσης, επιλέξτε μοκέτα χαμηλού και πυκνού πέλους. Σε χώρους  που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά, μπορείτε να βάλετε μια μοκέτα με περισσότερο πέλος και, ίσως, και πιο αραιή.
8.    Εάν πρόκειται να κάνετε έρευνα αγοράς, φροντίστε να συγκρίνετε τα ίδια πράγματα για να καταλήξετε στην επιλογή σας.
9.    Πολλές φορές, έχουμε ακούσει ότι τα σκούρα χρώματα μπορούν να  "κρύψουν". Παράλληλα, όμως, θα μικρύνουν και το χώρο σας.                                                    
 
 
Τέλος, εκτός από τα προηγούμενα 9 σημεία που πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας, δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε τον καθαρισμό της μοκέτας σας, πρώτον, επειδή είναι θέμα υγιεινής και δεύτερον, επειδή, έτσι, θα εξασφαλίσετε τη μακροζωία του προϊόντος.
 
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ποια μοκέτα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Τηλεφωνήστε σήμερα στο 210 - 6717960 ή στείλτε μας ένα e-mailστο [email protected]

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Υφάσματα

Υφάσματα κουρτινών για κάθε χώρο και στιλ σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα υφάσματα επιπλώσεων ώστε να φτάσετε στο αποτέλεσμα που πάντα επιθυμούσατε.

Διαβάστε περισσότερα

Τι λένε για εμάς...

Στην παραγωγική διαφήμιση η άμεση εξεύρεση λύσης, η συνέπεια στους χρόνους και η συνάρτηση ποιότητας-κόστους αποτελούν βασικές παραμέτρους επιτυχίας και διαφοροποίησης απ´ τον ανταγωνισμό.

Στοιχεία που βρήκα στον υπερθετικό βαθμό στην εταιρεία σας και μπορώ να πω με περίσια σιγουριά ότι αποτελείτε πλέον ένα σταθερό και άψογο συνεργάτη.

Θεόδωρος Τσιρικάκης

MIKΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Στη δουλειά μας η λέξη μικρό χαρακτηρίζει τον χρόνο & το κόστος και η λέξη μεγάλο τις προσδοκίες μας  για το αποτέλεσμα !
Παράδειγμα ένα κομμωτήριο θα έμενε κλειστό για την ανακαίνιση του μόλις 1 εβδομάδα και οι αλλαγές όφειλαν να είναι δραστικές.

Ένας χώρος 4,5 μέτρων ύψους αχανής, μεταμορφώθηκε κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με τον επαγγελματισμό  και τα υλικά της Δ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Α.Ε.  σε ένα ζεστό χώρο με άποψη !

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύχρονη & άψογη συνεργασία μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Ιnnerarchitect Designer
+30-6974-110388

Αρχές Ιουλίου χρειάστηκε μέσα σε 1,5 βδομάδα να δειγματιστούμε,  παραγγείλουμε, τοποθετήσουμε την μοκέτα για επιφάνεια σχεδόν 300 τμ και στόρια για περίπου 20-25 παράθυρα στα νέα μας γραφεία.

Ο χρόνος ελάχιστος, το άγχος πολύ,  οι εργασίες ανακαίνισης πολλές, εξαρτώμενες απόλυτα η μία από την άλλη, απαιτούσαν την εύρεση για ευέλικτο και αξιόπιστο συνεργάτη, τον οποίο βρήκαμε στο πρόσωπο του κου Αλέξανδρου Αλεξιάδη και του προσωπικού του.

Όλα ετοιμάστηκαν στην εντέλεια,  και μέσα στο ζητούμενο απελπιστικά στενό χρονοδιάγραμμα υποδεχθήκαμε το προσωπικό μας στο νέο του ΄σπίτι΄!
Ευχαριστούμε για τον επαγγελματισμό, την συνέπεια, την ευελιξία την εταιρεία Αλεξιάδη και θα χαρούμε να συνεργαστούμε εκ νέου για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάγκη προκύψει τόσο στην εταιρεία μας όσο και σε άλλες προτείνοντας την ως συνεργάτη.

Μπέττυ Π.